Leksaker i all oändlighet

Hemma i vårt vardagsrum ligger det nog fler leksaker än vad det går totalt antal elever på våra barns skola. Det ligger allt från plastleksaker, dockor, bilar, lego och allt vad som gör jätteont att trampa på när man ska krypa upp i soffan en tidig morgon och avnjuta sin kopp kaffe innan barnen vaknar. Men ändå har jag gott samvete. För alla, och då menar jag varenda en av dem, är Vikingtoys miljövänliga leksaker. Med andra ord är det inte massa skit som producerats till all onödighet. Okej, det där med onödighet kanske går att diskuteras, men oavsett så är dem alla miljömärkta.

För att köpa hållbara leksaker av hög kvalitet, det har varit lite vår grej. Vi har till och med sagt till våra nära och kära att våra barn inte vill ha leksaker i födelsedagspresent eller i julklapp, hellre att man hittar på något tillsammans med barnen. För minnen, det är dem bästa och mest miljövänliga leksakerna. Som min man brukar säga.

Med gott samvete

För egentligen, kan man ju ha kul med vilka leksaker som helst, även om det är en liten kotte som det var på min mormors tid. Men att dessa leksaker är fina leksaker, som inte egentligen skiljer sig alls från alla andra som finns i alla butiker så är Vikingtoys miljövänliga leksaker återvinningsbara. Det har jag aldrig ens läst om. Hela tiden pratar man bara om hur mycket kläder som produceras i onödan.

Men oavsett så tycker jag att vi kan ha ganska gott samvete, även om de ligger utspridda över hela vårt hus, så är dem åtminstone tillverkade av plastmaterial som är helt fria från giftiga ämnen som kan skada såväl miljön som våra barn. Vi har gott samvete och stöttar Vikingtoys och kommer alltid att göra!