Omställning till ett bättre och mer hållbart klimat

Jag eller vi har äntligen låtit sätta upp solpaneler på taket. Vi funderade ganska länge på det, men till slut kom vi fram till att med dagens debatt om klimatet och ständigt höjda elpriser tog vi ett beslut om att sätta upp solpaneler. Eftersom vi bor i Småland  Älmhult för att vara exakt så letade vi efter en lokal firma som kunde hjälpa oss med detta. Elektriker i Älmhult fanns det gott om, men inte en firma som hade ett sånt stort utbud av tjänster som den firman vi valde.

Laddstolpar och solpaneler

När vi kontaktade elektriker firman i Älmhult och lade fram vårt förslag att sätta upp solpaneler på huset, så kom dom även med förslaget att sätta upp en laddstolpe till vår elbil, så att vi med hjälp av solen kunde ladda upp vår bil. Vi tänkte då att när vi ändå höll på med solpanelerna kunde vi ju lika gärna sätta upp en laddstolpe. Så nu kör vi runt nästan gratis tack vare våra solpaneler.  Visserligen har det kostat en del, och en del men fick vi ju i bidrag för göra den gröna omställning som vi gjort. Sen  har ju elkostnaderna minskat och vi slipper använda fossila bränslen.

Smarta hem

När vi hade elektriker från Älmhult hemma så passade vi på att uppdatera till smarta hem, så att vi kunde styra lampor, temperatur och annat med hjälp av våra telefoner. Detta har minskat vår energiförbrukning sen är det ju också ganska bekvämt att styra lampor och annat med hjälp av sin smartphone, lite vardagslyx. Tänk när man gått och lagt sig på kvällen och måste gå upp för att släcka på nedervåningen. Nu tar man bara fram sin telefon och släcker med hjälp av den.